Από την πρώτη στιγμή που τον είδες στην εταιρεία είπες ότι αυτός είναι ο ένας και ο μοναδικός. Επιπλέον έμαθες από τη γραμματέα, που το έμαθε από τον λογιστή, που το έμαθε από το HR ότι δεν έχει σχέση. Άρα θα μου πεις είμαστε σε καλό δρόμο. Το να σου αρέσει κάποιος από τη δουλειά έχει ένα θετικό: μπορείς να τον βλέπεις κάθε μέρα. Έχει και ένα αρνητικό: πρέπει να τον βλέπεις κάθε μέρα!

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ φλερτ και ενόχληση οπότε θα πρέπει να κάνεις προσεχτικές κινήσεις για να κερδίσεις το ενδιαφέρον του. Με τις παρακάτω ατάκες θα μπορείς να γλιτώσεις από το ναρκοπέδιο γκάφας και ίσως σε στείλει απευθείας και στο πρώτο ραντεβού!

1. “Καλημέρα! Πώς είσαι;”

Ναι, ένα καλημέρα και να ρωτήσεις τι κάνει είναι πολύ ευγενικό και είναι ένα λαμπρό ξεκίνημα για τη μέρα του. Από την άλλη αν το πεις με χαμόγελο και λίγο νάζι έχει και μια δόση φλερτ. Εάν πάλι δεν συνεργαστεί και απλά πει ένα “γειά σου” τότε θα πρέπει να τον κάνεις να μιλήσει περισσότερο.

2. “Τι έχεις κανονίσει για το Σαββατοκύριακο;”

Είναι ένας καλός τρόπος για να μάθεις τι του αρέσει να κάνει έξω από τη ζωή του γραφείου. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να αναζητήσετε τα κοινά σας σημεία τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε μια πρόσκληση σε μελλοντικές δραστηριότητες μέσα στο Σαββατοκύριακο, ότι και αν σημαίνει αυτό.

3. ” Έρχεσαι συχνά εδώ;”

Είτε τον πετυχαίνεις στη κουζίνα ή στο μπάνιο αυτή η ατάκα κρύβει χιούμορ αλλά φυσικά και φλερτ. Οι άνθρωποι έλκονται από μια θετική στάση, οπότε αν μπορείς να σπάσεις τον πάγο με ένα αστείο και ένα χαμόγελο να είσαι σίγουρη ότι θα του κάνεις πολύ καλή εντύπωση.

4. “Πάω έξω για καφέ, θέλεις κάτι;”

Η προσφορά σας για το αν θέλει κάτι δείχνει πόσο διακριτική και γενναιόδωρη είσαι. Ποιος ξέρει; Ίσως αποφασίσει ότι και εκείνος θέλει ένα διάλειμμα και να έρθει μαζί σας.

5. “Με τι ασχολείσαι αυτή τη στιγμή;”

Δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον σας σημαίνει ότι νοιάζεσαι πραγματικά για τη δουλειά του και είναι η αρχή μιας καλής συνομιλίας. Όσα περισσότερα γνωρίζετε, τόσα πιο πολλά κοινά σημεία έχετε και μπορείτε να συζητήσετε εργασιακά θέματα αλλά και σιγά- σιγά να ξεκολλήσετε από αυτά.

6. “Θέλεις να έρθεις μαζί μας για φαγητό;”

Μια πρόσκληση για φαγητό μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους δείχνει ότι είσαι αρκετά κοινωνική. Επίσης αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωριστούν όλοι μεταξύ τους σε μια φιλική ατμόσφαιρα που περιβάλλεται από συναδέλφους όπου μπορούν να δράσουν όταν η συζήτηση κάνει “κοιλιά”.

7. “Θέλεις να φάμε μαζί;”

Το μεσημεριανό γεύμα είναι μια καθημερινή ευκαιρία για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν απορρίψει επανειλημμένα την προσφορά σας τότε θα πρέπει να κρατήσεις τα συναισθήματα σου υπό έλεγχο.

8. “Μπράβο για το …”

Οι φιλοφρονήσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες, ειδικά αν είναι για κάτι στο οποίο εργάστηκε σκληρά. Επιπλέον δείχνει ότι του δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε ότι κάνει. Και φυσικά και μετράει στα υπέρ σου.

9. “Αν δεν σε πειράζει, μπορείς να με βοηθήσεις με….”

Ζητώντας τη βοήθεια του δείχνει ότι μπορείς να βρεις σε αυτό το πρόσωπο γνώσεις ή εμπειρία για ένα συγκεκριμένο θέμα. Φυσικά και το βρίσκει πολύ κολακευτικό. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι σέβεσαι τη δουλειά του και θα ήθελες να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί σου. Ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι τόσο δύσκολο όπου να χρειαστεί να περάσετε και χρόνο εκτός δουλειάς μαζί για αν το λύσετε.

10.” Θα ήθελες να έρθεις μαζί μου για….;”

Δείπνο, ταινία, συναυλία…βρες μια εκδήλωση που πιστεύεις ότι θα του άρεσε να παρευρεθεί και θα ήθελε παρέα. Θα περάσετε χρόνο εκτός δουλειάς μαζί και θα βγείτε ραντεβού ουσιαστικά. Δεν πειράζει που δεν θα κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση, σημασία έχει να έχει το θάρρος να ζητήσει το επόμενο τουλάχιστον.