Λίγο μετά την μέση της εβδομάδας και ζητάς κάτι καλοκαιρινό που θα σου φτιάξει τη διάθεση; Τσέκαρε παρακάτω και πήγαινε να ψωνίσεις. Μόλις γυρίσεις σπίτι έχεις μαγείρεμα σήμερα.

Υλικά

1 κουτί πέννες

1 φλ philadelphia

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 λεμόνι χωριστά το ξύσμα από τον χυμό

1 κ σ μουστάρδα Dijon

1/4 φλ κάπαρη

230 γρ σολομό κομμένο σε ροδέλες

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά αφήνοντας λίγο νερό στο τέλος. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον σολομό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα πάνω στο μάτι μέχρι να λιώσει το philadelphia και να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε τον σολομό για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.