Αν έχεις καλέσει τον αγαπημένο σου στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να του προσφέρεις ένα κέικ φτιαγμένο από τα χεράκια σου που θα έχει σοκολάτα αλλά και espresso. Να είσαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθεί πάρα πολύ.

Υλικά

Για το κέικ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
6 μεγάλα αυγά χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σκόνη εσπρέσο
1/4 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο

94 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη εσπρέσο
1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τον espresso και το αλάτι. Ανακατεύετε για ένα λεπτό ακόμα ενώ στη συνέχεια προσθέτετε τη βανίλια και το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζετε για περίπου 1 λεπτό να ανακατεύετε.

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε με τη βοήθεια του μίξερ τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτετε το υπόλοιπο 1/2 ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε με προσοχή το μείγμα με τη σοκολάτα. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά και το αφαιρούμε από το ταψί μόλις έχει κρυώσει τελείως.

Για το γλάσο

Τοποθετούμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη βανίλια σε ένα πυρίμαχο μπολ ενώ τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνουν μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα με τον espresso το μείγμα σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε ζεστό το γλάσο πάνω στο κέικ ενώ αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με παγωτό.