Και αφού ο καιρός δε λέει να καλοκαιριάσει εμείς σας φέρνουμε στο τραπέζι σας μια νόστιμη συνταγή για ρολά κανέλας.

 

Υλικά για 12 τμχ

2 αυγά

1 philadelphia

1/2 φλ βούτυρο

1 φλ χλιαρό γάλα

1/3 φλ λιωμένη μαργαρίνη

2 ½ κ σ κανέλα

1 φλ καστανή ζάχαρη

4 ½ φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλ ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

1 κγ αλάτι

½ φλ ζάχαρη

2 ½ κ γ μαγιά

Λίγο αλάτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μια επιφάνεια όπου την έχουμε αλευρώσει για 10’. Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τη καστανή ζάχαρη με την κανέλα. Απλώνουμε στη ζύμη το 1/3 φλ βούτυρο και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα της κανέλας. Τυλίγουμε τη ζύμη και αφού την κόψουμε σε 12 ρολά την τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30’.προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνουμε τα ρολά να ροδίσουν για περίπου 15’. Ενώ τα ρολά είναι στον φούρνο χτυπάμε το Philadelphia με το ¼ φλ βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και λίγο αλάτι ακόμα. Μόλις βγουν από τον φούρνο απλώνουμε την κρέμα πριν το σερβίρισμα.