Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ανεβάζουν φωτογραφίες με το αγαπημένο αστέρι όπου έχει γέμιση nutella και μας κάνουν να απορούμε πως το έφτιαξαν. Το μυστικό είναι απλό, χρειάζεσαι ένα ποτήρι..καλά ναι και τα υλικά
Υλικά
2,5 φλ αλεύρι
2 αυγά
1/3 φλ ζάχαρη
¾ φλ γάλα χλιαρό
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1,5 κ γλ αλάτι
1 nutella
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ ανακατεύοντας με το βούτυρο, το αλάτι και το γάλα μέχρι να γίνει ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1.5 ώρα ενώ στη συνέχεια τη χωρίζω σε 4 κομμάτια. Βάζουμε το πρώτο για βάση ενώ το αλείφουμε με nutella και ακολουθώ την ίδια διαδικασία βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο και για τα επόμενα. Στο τελευταίο αλείφουμε έναν κρόκο και χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι για να γνωρίζω που είναι η μέση κόβω όπως στη φωτογραφία και στρίβω την κάθε λωρίδα 2 φορές σε αντίθετη κατεύθυνση με την άλλη. Τέλος, το αφήνουμε να φουσκώσει άλλα 30′ και το ψήνουμε στους 180 για 30′
Leave A Comment