Εννιά με πέντε στις καλές περιπτώσεις, να τα λέμε κι αυτά, αλλά αλλού είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι πως όσο κι αν το προσπαθήσατε -μπορεί και να μην φέρατε αντίσταση- είστε τελικά ζευγάρι εκτός από συνάδελφοι.
ΟΚ, το ειδύλλιο στο γραφείο δεν έχει την πολυπλοκότητα της σχέσης με παντρεμένο, αλλά έχει ένα Α βαθμό δυσκολίας για τους ακόλουθους λόγους:
Η καθημερινή τριβή
Πολλοί υποστηρίζουν πως το μυστικό για τις μακροχρόνιες, ευτυχισμένες σχέσεις είναι πως το ζευγάρι περνά αρκετό χρόνο χωριστά κι έτσι δεν προλαβαίνουν να βαρεθούν ο ένας τον άλλον. Με την καθημερινή επαφή στο χώρο εργασίας και τη συνέχεια στο σπίτι, που μπορεί να καταλήξει σε συνύπαρξη 24/7, οι πιθανότητες φθοράς στη σχέση είναι αυξημένες. Το μυστικό σε μια τέτοια περίπτωση είναι να μην αφήνετε τη ρουτίνα να κυριαρχήσει στον ελεύθερο χρόνο σας. Φροντίστε να περνάτε μέρος του χρόνου σας και με φίλους, χωριστά ο ένας από τον άλλον, και αποφύγετε όσο πιο συχνά την παγίδα του “βουλιάζουμε στον καναπέ” αμέσως μόλις επιστρέψετε σπίτι από το γραφείο. Τα ραντεβού σε εξωτερικούς χώρους ή μια εκδρομή είναι το καλύτερο αντίδοτο στη φθορά της σχέσης.
Όταν η ιεραρχία είναι πρόβλημα
Θέλω να πιστεύω πως εν έτει 2015 έχει περιοριστεί το φαινόμενο, ωστόσο είμαι βέβαιη πως δεν έχει εξαφανιστεί. Πρόκειται το φαινόμενο του “δεν νιώθω άνετα να έχει υψηλότερη θέση (και μισθό) η σύντροφος μου”. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν η σύντροφος τυγχάνει να είναι η προϊσταμένη στη δουλειά. Εκεί το κλασικό κοινωνικό πρότυπο του άντρα-κουβαλητή κλυδωνίζεται και το αποτέλεσμα είναι εντάσεις. Η συγκεκριμένη κατάσταση απαιτεί συναισθηματική ωριμότητα κι από τα δύο άτομα. Εκείνος που διατηρεί περισσότερο την ψυχραιμία του τη στιγμή της έντασης, οφείλει να θυμίσει στον άλλον πως άλλο πράγμα είναι η δουλειά, κι άλλο η σχέση. Αν το άτομο με τη χαμηλότερη θέση αντιμετωπίζει ζητήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης, η σχέση με πρόσωπο σε ανώτερη θέση δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.
Οι ψίθυροι…
Ακόμα κι αν επιδιώκετε να μείνει κρυφό, όλο και κάποιος συνάδελφος θα πιάσει ένα βλέμμα, την ταυτόχρονη έξοδο για τσιγάρο, κι άλλες καταστάσεις φλερτ στο γραφείο. Σε αυτή την περίπτωση αν το περιβάλλον του γραφείου θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, προετοιμάσου για καυστικά σχόλια, μέχρι μεγάλες χοντράδες. Στην περίπτωση της ανώτερης θέσης δε, πολλοί είναι εκείνοι που θα θεωρήσουν πως η αξιοκρατία πήγε περίπατο. Η λύση σε τέτοιες καταστάσεις, είναι το κλασικό “από το ένα αυτί μπαίνει, από το άλλο βγαίνει” και όσο πιο αραιή είναι επαφή των δυο σας εντός του χώρου εργασίας, τόσο πιο λίγες αφορμές θα δίνετε για κουτσομπολιό.
Που είναι η συγκέντρωση, οέο;
Αυτό συμβαίνει πάντα στην αρχή ενός έρωτα: να σκεφτόμαστε τον άλλον 24 ώρες το 24ωρο σε βαθμό που δεν κατανοούμε πως μπορούμε να είμαστε και λειτουργικοί ταυτόχρονα. Φαντάσου να έχεις και να συναντήσεις καθημερινά τον νέο έρωτα στο γραφείο…Αν δεν είσαι τέρας αυτοπειθαρχίας, αρνήσου ευγενικά όποιο μεγάλο project σου αναθέσουν το διάστημα του full έρωτα. Μην κάνεις καμιά σοβαρή γκάφα, και ψάχνεις για δουλειά, στις δύσκολες εποχές που ζούμε…
Παρά τις δυσκολίες του, το ειδύλλιο στο γραφείο, παραμένει μια κατάσταση έρωτα, κι όταν μας συμβαίνει αυτό, δεν λέμει
Leave A Comment