Η αγάπη μου για το συγκεκριμένο γλυκό ξεκίνησε μια βροχερή μέρα στην Πάτρα όταν μαζί με μια καλή μου φίλη πήγαμε στα TGI Fridays για να φάμε ένα γλυκάκι. Τελικά έγινα must προορισμός και έτσι ξεκίνησε μια δυνατή φιλία η οποία κρατάει χρόνια. Είναι μοναδικό σε γεύση και πραγματικά θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
Για τα Brownies:
335 γρ ζάχαρη
1/2 φλ. καρύδια
2 αυγά
1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
175 γρ αλεύρι
1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
115 γρ βούτυρο
130γρ. κουβερτούρα 70%
1/3 κ.γλ. αλάτι
Για την sauce σοκολάτας
160 γρ κρέμα γάλακτος
170γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα
58 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη
Για τη sauce καραμέλας
165 γρ μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
4 κ.γλ. κορνφλάουρ
160 γρ κρέμα γάλακτος
Τέλος για τη σάλτσα καραμέλας
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη προσθέτοντας το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος, καλύπτουμε με ένα καπάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Leave A Comment