Ε όχι να μας πει ο κύριος ότι δεν ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Και ξέρουμε να μαγειρεύουμε και άμα θέλει να μάθει τη φτιάχνουμε και με χωριάτικο φύλλο την πίτα. Και αν σε ρωτήσει η πεθερά τη συνταγή πες της ότι είναι οικογενειακό μυστικό εμείς δεν θα σε προδώσουμε.
Υλικά
Για το φύλλο
- 400γρ. αλεύρι
- 30ml ελαιόλαδο
- 250ml νερό
- αλάτι
- ξύδι
- 1 αυγό για το άλειμμα
Για τη γέμιση
- 300γρ. τυρί φέτα
- 2 αυγά
- Δυόσμος φρέσκος
- Πιπέρι
- 30γρ. σουσάμι λευκό
Εκτέλεση
Κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη με αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο, νερό και ξύδι και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας, κόβουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τα αυγά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το πιπέρι και ενσωματώνουμε. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι μία στρώση φύλλου, προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με άλλο φύλλο από πάνω.
Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια του φύλλου με αυγό χτυπημένο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράσσουμε σε μερίδες και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Leave A Comment