Γράφει η Ξανθή Πάργα

Αν έχεις σκοπό να εντυπωσιάσεις μπορείς να το κάνεις σωστά με το παρακάτω κέρασμα. Όταν η σοκολάτα λιώνει και αποκαλύπτεται η καραμέλα και οι ξηροί καρποί το αποτέλεσμα ξεπερνά τη φαντασία.

Υλικά

100 γρ. αμύγδαλα (ή φουντούκια) αποφλοιωμένα

80γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200γρ. κουβερτούρα

καραμέλες βουτύρου ή μαρζιπάν

Εκτέλεση

Για τους ξηρούς καρπούς

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε σε δόσεις σιγά σιγά τη ζάχαρη και αφού λιώσουν και τα 80γρ. προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε να κολλήσει παντού η καραμέλα.
  • Απλώνουμε σε μια σιλικόνη ή λαδόκολλα να κρυώσουν αφού τα έχουμε διαχωρίσει.

Για τη Σοκολάτα

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει καλά. Ζεσταίνουμε τις καραμέλες σε ένα πιατο στο φούρνο μικροκυμάτων 10″ το πολύ (θέλουμε απλά να μαλακώσουν) και αφού κρυώσουν τα αμύγδαλα παίρνουμε κάθε ένα και το τυλίγουμε μέσα σε ένα μπαλάκι από την καραμέλα.
  • Αφήνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε πάλι να κρυώσουν ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΊΟΥ και τα ξαναρίχνουμε μια δεύτερη φορά στη σοκολάτα να καλυφθούν τελείως.
  • Τα αφήνουμε απλωμένα να κρυώσουν και μπορούμε να στολίσουμε με λευκή κουβερτούρα που έχουμε λιώσει επίσης σε μπεν μαρί. Αντί για καραμέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρζιπάν το οποίο επίσης κάνουμε μπαλίτσες με ένα αμύγδαλο μέσα και την ίδια διαδικασία με τη σοκολάτα.