Γράφει η Ξανθή Πάργα
Εντάξει ξέρουμε σου αρέσει η Ιταλική κουζίνα όσο και εμάς. Τι θα έλεγες λοιπόν για μια μοναδική συνταγή Ravioli με τυριά και μυρωδικά. Εμείς σου δίνουμε τη συνταγή, εσύ μετά τη δουλειά κάνε μια στάση στο supermarket. Και ο καλός σου θα τα λατρέψει.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 150γρ. ricotta ή ανθότυρο
- λίγη τριμμένη παρμεζάνα
- μυρωδικά (μαντζουράνα, ρίγανη)
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα ravioli
- 5 κρόκους αυγών
- 500γρ. αλεύρι (περίπου 100 για κάθε κρόκο)
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Ελαιόλαδο
- Βασιλικό/Φασκόμηλο
Εκτέλεση
Για τα ravioli
Ανακατεύω σε ένα μίξερ ή στο χέρι τα αυγά με το αλεύρι και φτιάχνω τη ζύμη.Ανοίγω με έναν πλάστη ή με το ειδικό μηχάνημα για τα ζυμαρικά πολύ λεπτές λωρίδες τη ζύμη και κόβω σε τετραγωνάκια.
Για τη γέμιση
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με τα μυρωδικά πολύ ψιλοκομμένα. Βάζω μία μικρή ποσότητα σε κάθε κομματάκι ζύμης που έχω κόψει και καλύπτω με ένα δεύτερο.Κλείνω τις άκρες προσέχοντας να μη μείνει αέρας μέσα ώστε να μην επιπλέουν στο νερό και δε βράσουν σωστά. Τα βράζω 4-5′ σε αλατισμένο νερό.
Σερβίρισμα
Σε ένα τηγανάκι ρίχνω το λάδι και τηγανίζω ολόκληρα φύλλα βασιλικού ή φασκόμηλου και τα θρυματίζω πάνω από τα ζυμαρικά.Ρίχνω και το αρωματισμένο λάδι και λίγη παρμεζάνα στο τέλος. Προσθέτω μαύρο πιπέρι.
Leave A Comment