Το αλμυρό κέικ αποτελεί μια τέλεια επιλογή για σερβίρισμα σε μπουφέ ή για πρωινό (ειδικά, για όσους η ιδέα του πρωινού είναι ένας καφές στο χέρι και ένα αρτοποίημα στο άλλο). Σε αυτή την εκδοχή το αλμυρό κέικ αποκτά γέμιση με την πλούσια σε ασβέστιο φέτα και το δυναμωτικό σπανάκι.
Υλικά
- 400γρ. σπανάκι
- 300γρ. φέτα τριμμένη
- 4 αυγά
- 250γρ. μαργαρίνη
- 60γρ. μπέικινπάουντερ
- 150γρ. γάλα
- 150γρ. αλεύρι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι. Σε ένα τηγάνι το σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ώσπου να μαραθεί. Το χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Leave A Comment