Το αφρώδες γλύκισμα που μας έρχεται από Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία αποτελείται από ζάχαρη και ασπράδι αυγού και είναι βασικό συστατικό της ζαχαροπλαστικής. Και εδώ θα βρείτε μια μοναδική συνταγή με κρέμα λεμονιού.
Υλικά
Για τη μαρέγκα
- 5 ασπράδια (150γρ.)
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
Για την κρέμα λεμονιού
- 4 αυγά
- 350γρ. ζάχαρη
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κΤ.γ ξύσμα από λεμόνι
- 35γρ. αλεύρι
- 1 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Για τη μαρέγκα
Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί εκτός από την άχνη για 5′. Προσθέτω την άχνη και ανακατεύω για 10″.
Για την κρέμα λεμονιού
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνω σε ένα ταψάκι που έχω βάλει λαδόκολλα και ψήνω στους 180 για 15-20′. Αφήνω να κρυώσει.Σε ένα ταψί που έχω βάλει λαδόκολλα με ένα κορνέ δημιουργώ κουπάκια με τη μαρέγκα και βάζω μια κουταλιά από την κρέμα λεμονιού μέσα στο καθένα.Κλείνω τα κουπάκια από πάνω με μαρέγκα και ψήνω στους 150 ώσπου να σταθεροποιηθούν οι μαρέγκες. Πασπαλίζω με καφέ.
Leave A Comment